Valmentautujalle

Jos perustaidoissa on aukkoja, arki voi tuntua monessa kohdassa takkuiselta: Miten tilata uusi verokortti verkosta? Miksi käyttöohjeiden ja sopimusehtojen ymmärtäminen tuottaa vaikeuksia? Kuinka kirjoittaa toimiva työhakemus?

Jokaisella on mahdollisuus kehittyä näissä taidoissa. Voit oppia esimerkiksi kohentamaan teksti- ja numerotaitojasi, kirjoittamaan CV:n tai harjoitella omien asioiden hoitamista verkossa.

Kannattaa aloittaa tutustumalla itseensä: voisiko olla, että kohennus jollakin perustaitojen osa-alueella voisi tehdä elämästä sujuvampaa?

Mistä apua?

Alla olevasta linkkilistasta löydät lisätietoja tahoista, jotka tarjoavat tukea oppimisen haasteisiin ja perustaitojen kohentamiseen. Apua voit etsiä myös oman paikkakuntasi työ- ja elinkeinotoimiston asiantuntijoilta ja kansanopistojen kurssitarjonnasta.

Oppimisvaikeus -verkkosivustolta löytyy tietoa ja tukea oppimisvaikeuksiin.

Erilaisten oppijoiden liiton -verkkosivustolta löytyy tietoa oppimisen vaikeuksista  ja oppimisen tuen välineistä.

Arki haltuun – Apua ADHD oireisiin (PDF) on Kriminaalihuollon tukisäätiön luoma käsikirja, joka sisältää tietoa, harjoituksia ja keskustelutehtäviä ADHD-oireisille henkilöille.

celianet.fi -verkkosivustolta löytyy runsaasti kirjallisuutta saavutettavassa muodossa. CELIA on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, kuten ääni- ja pistekirjoina.

Kuntoutussäätiön verkkosivuilta löytyy tietoa, ohjausta ja oppaita oppimisen haasteisiin liittyen.

HERO:n verkkosivulta löytyy tietoa oppimisen vaikeuksiin liittyvistä tapahtumista, koulutuksista, kursseista ja harrastustoiminnasta Helsingin seudulla.

Opinverstas tarjoaa Tampereen seudulla oppimistaitojen valmennusta, lukitestausta sekä tietoa ja vinkkejä oppimisen vaikeuksiin liittyen.

Hahmottamisen kuntoutus -verkkosivulta löytyy tietoa erilaisista hahmotushäiriöistä.

Lukihäiriö.fi  -verkkosivustolta löytyy tietoa lukivaikeuksista, niiden testauksesta ja siitä, millaisia apukeinoja ja – välineitälukivaikeuksiin on olemassa.

Nettiä ikä kaikki -verkkosivulta löytyy apua, ohjeita ja vinkkejä – sekä digitaitoiselle auttajalle että aloittelevalle netin käyttäjälle.

PONNU - Valmennus

Kokemuksia

Minkälaista perustaitojen opiskelu on? Entä miten oppimisen haasteet saattavat vaikuttaa arkeen? Asiakkaamme kertovat kokemuksistaan erilaisina oppijoina.

Perustaitoja arjen aivojumpalla
Yksi harha-askel, ja puutarha-alalla työskennelleen Leenan (49) elämä meni uusiksi. ” Piti mennä bussilla kotiin, mut lähdinkin ambulanssilla. Soitin kuoronjohtajalle,…
Lue lisää